fredag 13. mai 2011

12. mai 2011: Utflyttingsdagen på terrassen

Den siste utflyttingsdagen til terrassen var i går. Alle frøplantene ble flyttet ut tirsdag og i går kom bjørkefiken, julestjerne, duftranke, oleander, madeiragyvel (som er veldig pjusk etter vinteren) og diverse andre blomster ut fra stuevarmen. Det passet bra for i går ettermiddag skyet det over - og i dag har det regnet litt. Da får bladene vende seg til lyset og blir ikke så solbrente. Det er ikke så lett å lage stor nok skygge til en høy bjørkefiken!

Julestjerna osv.

Bjørkefiken osv.

Oleander og madeiragyvel blant annet

Jeg måtte ordne med noen etiketter pga blogger-oppdateringsfeilen. 

5 kommentarer:

 1. For en fantastisk dag det ser ut til å ha vært! :-)
  Ble litt nysgjerrig på hvordan du har overvintret plantene, feks hvilken temperatur har de hatt i vinter?

  SvarSlett
 2. Oleander er så vakre blomster, husker bestemor hadde masse av de, ho haddde det vi kaller grønne fingre, har alrdi tenkt på å ha bjørkefiken ute, vet ikke om de tåler nord norsk klima ute, har bestandig tenkt at den sku være inne, vi har strålende sol her i nord...endelig :O) ha en fin dag videre, Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. imponerende julestjerne!
  Det sr jammen ut til at den har litt røde blader også, får du den til å blomstre?

  Herlig med store planter på terrassen :D

  SvarSlett
 4. Hei, jeg har ikke så bra overvintring til dem. De står under lysrør i stuetemperatur. Men jeg tar dem inn så seint jeg kan på høsten unntatt julestjerna og bjørkefikenen. De må ikke ha lave temperaturer, tror jeg. De andre setter jeg tett i tett på verandabordet med flerdobbel fiberduk utenfor soveromsvinduet - også måler jeg temperaturen nøye og tar dem inn når det kommer frost. I fjor var det is i pottene og det øverste jordlaget var hardt. Derfor ble de klippet helt ned da jeg tok dem inn - og det gikk bra! Før vi ble to her i huset, bodde plantene på soverommet i ca + 15 grader (og med lysrør). Da hadde jeg blomstrende gyvel, agapantus og kala på etterjulsvinteren. Drømmen er en vinterhage!

  SvarSlett
 5. Julestjerna har blomstret ganske mye i år, den begynte rundt jul og fikk flere og flere rød blad utover etterjulsvinteren. Men nå har de begynt å falle av.

  SvarSlett