søndag 9. august 2015

Bougainvillea

Bougainvillea 9. august 15
I vår kjøpte jeg en Bougainvillea på Plantasjen. Den hadde lilla høyblad, men ingen hvite blomster og så ut til å være på retur med blomstringa. Jeg ga den en ganske stor potte og satte den ut nesten med en gang selv om mai var nokså kald. Det hente jeg tok den inn om natta siden det av og til var fare for frost. Den tålte kulda bra, men tåler ikke frost har jeg lest. Etter hvert begynte den å vokse, og 12. juli så den slik ut:
Bougainvillea 12. juli 15
I juli er høybladene i ferd med å komme tilbake, og nå blomstrer den som bare det:
Bougainvillea 9. august 15

Bougainvillea 9. august 15
Den skal overvintre i vinterhagen - kjølig og lyst, har jeg planlagt. Jeg leste noen råd i Hagepraten om stell av Bougainvillea, se her.

10 kommentarer:

 1. En slik skal jeg kjøpe neste år å ha i lysthuset:)

  SvarSlett
 2. Så vakker! Lurer på om jeg skal gi min litt større potte....

  SvarSlett
 3. På jobben sto det Bougainvillea på hver side av inngangen (inne).
  Vakker blomstring javisst. Men om våren var det et tornekjerr uten like som måtte ryddes opp. Du er vel oppmerksom på det ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, ikke klar over det. Får ta saksa fatt jeg også. Leste at det var lett å ta stiklinger av den - kan jo gjøre det når den blir for diger - og selge den digre etterpå :-)

   Slett
  2. Det var store kasser på gulvet, og plantene var gamle. Men i vårrengjøringen med klipping og stussing, var hansker et absolutt must :)

   Slett
 4. Det var en utrolig flott blomstring du fikk frem! Jeg har alltid synes de har vært så flotte, men i en vanlig stue er nok den ikke noe for meg. Får nyte dine flotte bilder i steden :)

  SvarSlett
 5. Oi! Så flott den blomstrer! Den tar seg godt ut i den store krukken. Dekorativ :)

  SvarSlett
 6. Så fin den var. Har prøvd å overvintre en gang, men den kom seg aldri igjen selv om den overlevde. Hadde nok ikke ideelle forhold til den.
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
 7. Skulle ønske jeg hadde et sted for en sånn! Flott plnte!

  SvarSlett
 8. Flyttet min fra kjeller og opp i stua i februar. Nå full av blader, men når kommer blomstene ?

  SvarSlett