onsdag 13. juli 2011

Liljebiller på liljene mine

Her er et eksemplar av de stygge dyra som spiser på liljene mine. Jeg har knepet ihjel ca 10 stykker i dag, tenker jeg. Det er mange skadedyr en slipper unna i en blokkhage, men ikke de flygende!
Sånne hull lager de i bladene. Her ser en ogå de svarte "frøene" som sitter i bladfestene.
Men liljebillene har ikke greidd å ta knekken på planten min. Det er ikke lenge før det kommer mange blomster.

Ellers måtte jeg sprøyte mot spinnmidd på kala og potetblomsten (solanum). Det var beskjedent angrep. Jeg kunne bare se det på undersida av noen blad. Det er to blomster til på vei på kalaen min, så jeg håper jeg greier å holde spinnmidden i sjakk til blomstringa er over!

6 kommentarer:

 1. Ja de gnaffsebillene der er noe veldig herk ,de har forsynt seg av mine liljer så det er knapt et blad igjen.
  Ha en fin kveld ,Marit.

  SvarSlett
 2. Det der er grunnen til at jeg har mortstått fristelsen til å plante liljer i feriehagen. Der er jeg jo i rykk og napp, og kan ikke knipse biller etter hvert som behovet melder seg. I år hadde jeg noen små Fritillaria, og etter at løkene var satt leste jeg at de også er favoritt hos liljebillene. Tror det gikk bra da... Kos deg med blomstringen som er på gang!

  SvarSlett
 3. Jeg har heldigvis ikke hatt liljebiller i år. Du får bare fortsette å kverke alle du ser. Det skal også hjelpe å strø maurkverk på jorden under plantene.
  Det ser ut til å bli flott liljeblomstring hos deg om ikke så lenge.

  SvarSlett
 4. Hei, de billene er kjedelige å ha på liljene. Men sjekk også for larvene (ser ut som fugleskitt), de har spist seg nedover liljene mine med god apetitt.
  http://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Lilioceris_lilii_hc.JPG

  SvarSlett
 5. Der er noe skitt med biller.. men knip i vei.Liljer er noe av det vakreste som blomstrer i hagen nå i juli.

  SvarSlett
 6. Ja, uff, liljebiller er noe skikkelig herk. De finnes i hagen her også. Jeg har måttet fjerne flere liljer, nå er det bare noen få igjen.

  Håper det går bra med den fine kalaen din :)

  SvarSlett