onsdag 7. november 2012

Vinterforberedelser

Jeg har satt utepottene mine inn til veggen og lagt planker under dem sånn at vannet renner ut av pottene. Det er litt for seint ute for denne kuldeperioden. Mildvær og regn kommer visst snart tilbake. Det er en kaprifol, enn gullklematis og en sibirkornell. De har levd på terrassen min i blokkleiligheten. Dette blir første overvintring her for dem. Jeg er litt spent på hvordan det går med kaprifolen. De andre klarer seg.
Mont Bresia har faktisk stått ute i husveggen helt til idag. Litt tæla i jordskorpa, men jeg håper det går bra. Har klippet den ned som vist på bildet og satt den ned i en jordkjeller.
I vinterhagen var det frostroser på vinduene på yttersida av dem og solskinn ute. Dette er ynden (Dipladenia) min som fortsatt blomstrer som bare det.
Her er isrosene mine. De er alt "døde" nå.
Og her er rosene mine ute.

4 kommentarer:

 1. Ja, vinteren kommer like brått hvert år ;-)
  Isroser er veldig flyktige, men de er så vakre. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Hvorfor er vi alltid for seint ute i forhold til frosten? Det samme gjentar seg jo hver seinhøst...

  (Jada, satser også på en snarlig mildværsperiode)

  SvarSlett
 3. Både isroser og isroser ser vakre ut. Pottene, skal du ha dem ute hele vinteren? Jeg har to med gress ute fortsatt, regner med at gresset overlever men pottene er jeg usikker på. En plank under var lurt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har tenkt de skal stå ute hele vinteren. De er såkalt frostsikre. De har stått ute sånn delvis under tak med litt snø på seg i blokka mi der jeg bodde før - og det var jo noen kalde vintre de siste par-tre årene. Jeg har satt de så godt under takskjegget som det går.

   Slett