mandag 17. mars 2014

Rosa hortensia og masse frøplanter i vinterhagen

Hortensia blomstrer. Jeg fikk en plante for 1,5 år siden med blå blomster og nå har jeg en med rosa. Sånn går det når hortensia pottes om i nøytral jord. Jeg syns rosafargen er veldig pen, så jeg har ikke lyst på blå blomster. En plan har vært å putte spiker i potta for å se om blomstene blir blå av det.  En sikrere måte er å gi planta sur jord.
Den siste stilken på amaryllisen min er også kommet i blomst:
Ellers driver jeg selvsagt med såing, prikling og ompotting nå. Siste økt var på søndag, og det er blitt veldig fullt på gulvet i vinterhagen:
All såing, prikling etc. er lista opp på såliste-sida mi på bloggen her.
Jeg har kjøpt et lysarmatur til og skal starte opp i et kjølig rom bare jeg får skaffa lysrør. Det er blant annet en del tomater blant plantene, og de vokser nokså fort. Jeg har ikke noe drivhus de kan flytte ut i, så jeg håper på en tidlig sommer!

 Dette er bilder av klokkeranken jeg sådde alt for tidlig (i januar). Øverst er det bilde av morplanta som klatrer langs kjettingen til lysrøret opp til taket. Jeg tok stikling av den i midten av februar - nederste bilde. Stiklingpotta har hatt plastpose over hue til søndag. Nå får den stå uten. Jeg tror den største stiklingen har vokst. De to små har ikke endret seg noe.
Jeg kan ta flere stiklinger av den klokkeranken.

Litt frøplantebilder:
Artisjokker sådd i midten av januar.

Engletrompeter sådd i begynnelsen av januar.

Vrifrukt sådd i begynnelsen av januar,  akeleie (blanding) sådd i begynnelsen av februar,
chili og Thunbergia alata sådd i midten av februar, 

Gul akeleie sådd i begynnelsen av januar.

Petunia sådd i begynnelsen av februar.

Dichondra sådd i begynnelsen av januar.


13 kommentarer:

 1. Så herlig å se at det vokser og gror ut fra noen småe frø. Det er bare å glede seg til blomstring og søte tomater. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Hei! Så kjempemorsomt at det går an å ta stiklinger fra klokkeranken. Da er det ikke lenger så viktig at alle frøene spirer. Det skal jeg prøve. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Så store fine planter allerede, her er det bare småttiser fortsatt, men jeg håper fortsatt på bedre tider og varmere vær :)

  SvarSlett
 4. Det minner litt om det jeg holder på med om dagene! Gøy :-) Hva gjør du med Chiliplantene? Topper du de eller lar du de bare få vokse fritt? Jeg finner ikke svar på dette noe sted. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Har sådd chili for første gang i år. Jeg har egentlig ikke planlagt å toppe dem, - tenkt de var som tomater som jeg ikke topper - før evt på slutten av sesongen for å få dem til å modne tomatene i stedet for å vokse mer.
   Jeg får ikke til å skrive kommentar på bloggen din - uten å gå via Google+. Vet du hvorfor det er sånn?

   Slett
 5. Skal si at du har sådd mye! Det er mye spennende som vokser hos deg. Jeg har nettopp sådd klokkeranke, og håper at jeg også får til å ta stiklinger av de.

  SvarSlett
 6. Jeg glemte å si at din rosa hortensia er kjempefin! Sånn vil jeg ha også :-)

  SvarSlett
 7. Her var det mye flott, nesten som en jungel.
  Hortensian er jo flott i rosa også og så moro med planter som en har i flere år.

  Det er lett å så litt for tidlig når det klør i plantearmen, men våren kommer tidlig i år så en kan flytte ut litt tidligere.

  Artig å se alt det flotte du har på gang, lykke til med alle plantene.

  Marit.

  SvarSlett
 8. Flott med hortensiablomstring allerede! Det ser ut til at småplantene dine har det fint i vinterhagen.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 9. Så langt du har kommet med årets produksjon! Her spires det og prikles det, men det meste er smått ennå. Først trodde jeg at artisjokkene dine var løvetann, men det var vel i fjor at du masseproduserte det vi andre prøver å bli kvitt :) Fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å så løvetann i år - krise :-). Men det var nok fordi jeg kunne plukke inn løvetannspirer i januar til kaninene!

   Slett
 10. Veldig vårlig i vinduskarmen, og på gulvet i vinterhagen. Herlig .-)

  SvarSlett
 11. Så fint det spirer hos deg! Jeg har dessverre begrenset plass til såing og prikling i år, men noe har jeg fått sådd og gleder meg til egne blomster i sommer:-)

  SvarSlett