tirsdag 11. mars 2014

Rotugrasluking...

Dette er potetåkeren fra i fjor etter at jeg i dag har gravd opp rotugras og raka den jevn. Det var lett å jobbe med jorda. Den har alt tørka litt opp. Det er en nokså steinete jord.
Det ser ut til at kvekerøttene ikke liker seg om de kommer for dypt i jorda. Kanskje de dør da? Det var bare overflatiske kvekerøtter som var gule og hadde skudd. Høymole og tistel er seigliva og må fjernes. Høymola skyter om den ligger djupt i jorda og er kappa i små biter.  Den er ikke lett å dra opp med de djupe pælerøttene sine!
Jeg fikk ei 20 liters bøtte full med rotugras.9 kommentarer:

 1. Så flink du har vært da! Kveke blir jeg aldri kvitt for de har røtter til Kina og tilbake ;-)
  Rot ugress er noe herk!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Så flott å bli ferdig med den lukejobben allerede nå. Det må være deilig å få det gjort. Kanskje potetene kan settes ekstra tidlig i år? Det ser lovende ut om dagen. Her er det ikke bart enda, men det smelter veldig hver dag :D

  SvarSlett
 3. Hei! Selv om det kan være et slit å fjerne ugress med uante røtter, er det veldig tilfredsstillende å se jorda slik som dette. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. Ja..ugresset voker hodt til alle tider..men fint å få fjernet det meste før en setter igang med planting...fink du har vært:))
  Jeg skal starte på grønnsak-bedene snart...litt å luke der og ser jeg:))

  SvarSlett
 5. Dette vil nok spare deg for mye arbeid senere på sesongen! Bra jobba!

  SvarSlett
 6. Deilig å luke :) Men rotugress er noe herk da, å tendens til å komme igjen og igjen, men man kan ikke gi seg. Jeg lengter etter å luke, men akk så mye snø vi har igjen. Det er til å grøsse av.

  SvarSlett
 7. Jisses, en hel stor bøtte??!! Ellers så lurer jeg på om jeg er alene snart i Buskerud med snø? I hvert fall i den sødre delen.. hva herlig det ser ut hos deg :)

  SvarSlett
 8. Så deilig med alt som er gjort :) Nå er det klart for nye spirer.

  SvarSlett
 9. Flink har du vært! :) Jeg synes luking er ganske ok, i hvert fakk når det gir resultater. Det er en av oppgavene i hagen som jo synes med en gang man er ferdig med jobben, og ikke "6 uker senere", som så mye annet ;)

  SvarSlett