mandag 28. mars 2016

Mønjelilje og amaryllisblomstring. Drue og chili vokser.

Endelig blomstrer mønjelilja Clivia minata mi igjen! Den har vært blomsterløs i mange år. For et år eller to siden fikk jeg høre at den likte litt lavere temperatur enn vanlig stuetemperatur. Den står i nordvestvendt vindu i et kjølig rom (10-15 grader celsius). Den er snart 20 år gammel.

"Amaryllisen" min har jeg mer flaks med. I fjor trodde jeg ikke den skulle blomstre for sommeren før ble den nokså brutalt delt. Den blomstra - og det gjør den jammen i år også med tre eller fire blomsterstengler. Den står i vinterhagen der det er ca. 10 grader unntatt når sola står på. Ved siden av står et Keisertre som jeg sådde i fjor.
Druene vokser som bare det. Jeg er spent på om det blir litt skikk på dem i år. Jeg har hatt grådig mye meldugg på dem. I fjor fikk de større potter (20 liter murerbøtter med hull i bunnen).
I dag har jeg prikla tobakksplanter - prydtobakk, selvsagt. Men de er ikke så vakre, så jeg tok heller bilde av chiliene mine som fortsatt vokser i oppdrettsanlegget mitt på badet:
Der er det varmt nok for de varme-elskene plantene, men dårlig med bestøvende insekter. Jeg tenker de kan få slippe å bære chili ennå, så jeg har ikke forsøkt meg som insekt på dem.7 kommentarer:

 1. Så flott clivia i blomst! Jeg har flere, men ingen blomstrer. Tror jeg må flytte mine til et kjøligere plass. De liker seg nok godt i vinterhagen din! Flott amaryllis også :)

  SvarSlett
 2. Så flott blomstring! Min clivia er nettopp avblomstret, og den har nå blomstret for andre gang på tre år!

  SvarSlett
 3. For andre gang på ni år skulle det stå, og tre år siden sist :)

  SvarSlett
 4. Clivia er så flott når den blomstrer!
  Kjedelig når plantene blir angrepet av meldugg.
  Flotte chili:)

  SvarSlett
 5. Jeg hadde en orange clivia i nærmere 20 år, og tilslutt kastet jeg den fordi den aldri blomstret. Så fikk jeg en gul clivia for 5-6 år siden, og da visste jeg hvordan den skulle behandles med hvileperiode uten vann om vinteren.
  Den gule står med blomsterknopp nå.

  SvarSlett
 6. Let me tell you. I tried ornamental tobacco - and I had NO luck with them. Think it needs to be warmer than here at the lake. Jack

  SvarSlett