lørdag 26. mars 2011

Sådd mer, prikla og potta om.


Edderkoppblomstene (Cleome) og nemesia er blitt veldig store og egentlig klare for utplanting...Sommergeorginene og tomatene (16 Moneymaker og 3 pottetomater) er prikla. I tillegg står det en liten nemesia og en liten edderkoppblomst i kassa på det øverste bildet.


Tobakksplantene er nokså puslete ennå, mulig frøa var litt for gamle alt.  Løvemunnfrøa er nok for gamle. I dag har jeg sådd resten av frøene og det er for tredje gang i år...


Diverse planter som har overvintret i stua måtte flyttes til vinduskarmen, for å få plass til alle de nye plantene.


Phalaenopsisen pynter opp. Den blomstrer for andre gang i vinter på samme stilken.

Utenom resten av de gamle løvemunnfrøa har jeg sådd: Gamle frø med høye pyntekorg (tømt pakka), korte pyntekorg, Sinnia, fløyelsblomst (Marigold, naughty marietta, french marigold - står det på pakka) og to typer gress: Setaria viridis 'Carmel' og Gress 'Bunny Tails'.

6 kommentarer:

 1. Det ser ju ut som du har god fart på dina frösådder. Hos mig tycker jag det går lite väl långsamt. Snart kommer ialle fall värmen ute, då får vi lite bättre plats inne. Ska bli kul att følja med på dina hageäventyr :)

  SvarSlett
 2. Det høres ut som du koser deg med prikling og ompotting! Herlig å se at de vokser til!

  SvarSlett
 3. Fine planter du har :) Har akkurat starta med såinga og prøver så godt jeg kan å begrense hva som detter oppi pottene, deter jo så moro å så!!
  Sådde tobakk for et par år siden og synes å huske at de vokser seint i starten før de eksploderer, så de kommer nok skal du se ;)

  SvarSlett
 4. Her ser det ut som du har fått en flott start på våren:-D Selv har jeg klart å rote bort noen frøposer... Det er vel på høy tid å starte forkultiveringen?!
  En glad vårdag til deg!

  SvarSlett
 5. Er det ikke morro når de små planter dukker opp..De er trengsel i såbakkene hos meg og.Bare jeg får noen dager fri, så jeg kan prikle...
  Med musikk og sol gjennom vinduet er det et hyggelig arbeid:)

  SvarSlett
 6. Det spirer godt hos deg. Trengsel pleier det bli, for det er ikke alltid så lett å begrense seg :-)

  SvarSlett