mandag 18. april 2011

Ompotting og vår på terrassen.


Noen tomater trengte ompotting. De har det for varmt inne i forhold til hvor mye lys de får fra lysstoffrørene. Men det er ennå for kaldt om morgenen når jeg drar på jobben til at jeg tør sette dem ut. Jeg lurer også på om de trenger litt gjødsel. Det har de fått i dag: Flytende gjødsel blanda i vannet de får i kassa.


I ettermiddag fikk tomatene stå ute på terrassen sammen med de andre plantene som står ute. Det er to kasser med edderkoppblomster, sommergeorginer og nemesia som jeg fortsatt tar inn om natta. Blå lilje (agapanthus), kala, potetblomst (solanum), oleander, et par pelargonier, dishondra 'silverfalls' (overvintra fra i fjor) og Mont Bresia står ute hele døgnet.

Første blomst i balkonghagen! Det er en scilla som har sprunget ut i dag.Sibirkornell springer ut og det kommer snart noen fine løkblomster i potta sammen med den.

4 kommentarer:

 1. Det er deilig og kunne plante og romle med litt ute igjen ,så fine tomatplanter da.
  Ha en fin kveld Marit.

  SvarSlett
 2. Så langt tomatplantene dine er kommet!
  Og litt ut og inn må det bli på denne tiden...
  God påske:))

  SvarSlett
 3. Fine tomatplanter :) Hvis de blir litt slengete så kan en plante de dypere ved ompotting. I fjor planta jeg mine i melkekartonger som jeg fylte opp med jord etterhvert.

  SvarSlett
 4. Det var en god ide! I fjor ble mine veldig tynne...

  SvarSlett