mandag 25. april 2011

Hjem fra påskeferie, visne småplanter inne og blomstrende løk på verandaen.Jeg har vært borte siden torsdag formiddag til i dag - og med strålende sol hver dag ble det for lenge for 9 fløyelsblomster, 2 pyntekorg og 6 sinnia. Det er kommet trips på noen av nemesiastiklingene. Stiklingene er blitt sprøytet med en blanding av olje, grønnsåpe og vann og satt ut på verandaen. De levende fløyelsblomstene, sinnia og flere av tobakksplantene er blitt pottet om i dag.

Her er tre tufse sinnia som jeg skal prøve å få liv i...Tomatene har det gått bra med. Pottetomatene er pottet om i dag.


Det har også gått bra med plantene som sto ute, inkludert en tomatplante, men de sto under fiberduk, beskyttet for sterk vårsol og kald vårnatt.


På verandaen har sibirkornellen sprunget enda mer ut. Det blomstrer enda flere scilla i kassa og noen tulipaner har begynt å blomstre.

7 kommentarer:

 1. Det er frodig hos deg også ser jeg,dette er en fin tid.
  Du det er kubjelle hvis det er den hvite med gule i,det er en fin plante synes jeg å så kommer den jo så tidlig.
  Ha en god kveld Marit.

  SvarSlett
 2. Det er litt vanskelig med vanning av småplanter når man skal være borte en stund. Håper du berger de. Tomatplantene ser i allefall frodige ut.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 3. oi, så trist! Jeg håper du får liv i noen av dem igjen!
  Jeg har funnet ut at jeg ikke er laget for å så frø.. jeg er litt sånn skippertak-vanner, og da hender det litt for ofte at jeg ender opp med en avling som du har nå.

  Ha en fin kveld! :)

  SvarSlett
 4. Ja, hur kul det än är att resa bort lite så har man bekymmer för sådden. Hoppas i varje fall några av dom tar sig upp igen.

  SvarSlett
 5. Ja,det er ikke lett med ferie og planter.
  Noe svinn blir det hvert år,desverre.
  Håper du redder noen..:)

  SvarSlett
 6. Hei igjen...
  Takk for hyggelig kommentar hos meg:)

  Magnoliaen min ("Merrill")har sone 4 som grense.
  Men om du planter den i en stor isolert potte og tuller litt bobleplast rundt den på vinteren, tror jeg det skulle gå også hos deg:)

  SvarSlett
 7. Huff så trist, håper du berger plantene dine, det er ikke så greit og få alt til og klaffe når man må reise bort, Lykke til. Lisbeth :)

  SvarSlett