torsdag 23. juni 2011

Jordbær modner, julestjerne med brokete blader og en ukjent plante blomstrer på terrassen.

Dette bildet over ble tatt av jordbæra mine i går, og bildet under tok jeg i dag:
Nå går det fort!
Dessverre er det en del råtne bær også. Jeg plukka bort en del i går.
En hvitløk så ut som om den hadde tenkt å råtne vekk på kjøkkenbenken. Jeg delte den opp i fedd og satte dem i jorda. Nå spirer de. Snart skal jeg ete grønn hvitløk på maten.
I år har jeg et spesielt spennende gras i kassa mi: Hvete. Jeg vet ikke hvor frøet kommer fra, men skylder på fuglene.
Julestjerna sine blader ble misfarga, solbrente, fordi jeg var litt brå med å utsette den for sol etter den nokså mørke vinteren i vinduskarmen inne. Nå begynner den å komme med nye mørkegrønne blader. Den er flott og spraglete for tida! En julestjerne "varigata"...
Ellers er det kommet frøstender på gullklematisen som fortsatt blomstrer. En pelargonia blomstrer og ved siden av den står det en mont bresia. Jeg får ofte spinnmidd på den, så den blir ikke så kraftig og flott. Noen blomster pleier den å komme med ut på høsten.
Dette er planta jeg fant frø til på Azorene. Den har små hvite blomster med gule pollenbærere på lange aks. Den setter også avleggere på aks. Det har brune bladspisser for tida pga skader fra alt for kraftig vind (tror jeg). Jeg vet ikke hva den heter. Kanskje noen vet det?

4 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min! Jeg visste ikke at hvetegress var så vakkert. Det er jo ikke så ofte en ser det på den måten :-)

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar på bloggen min :)
  Jordbær..namm,,, ser i åkeren min at det e kommet kart der nu, og det e tidlig....glær mæ til de blir røde og modne, har kjøpt 2 kurver norske bær idag på kiwi..43,70 for kurven :/ kjempedyrt.
  Fine bilder, hveten var kjempeflott, ha eo\i fortsatt fin sankthans kveld, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 3. Hvetegress ser jeg på åkrene heromkring, men må si at det jammen var stilig i potte på bildet ditt :)
  Kanskje du har smakt det første egendyrkede jordbæret i dag? Jeg plukket markjordbær i dag i kjøkkenhagen. Nydelig :) De vanlige jordbærene som var modne har skjærene tatt hos meg, så jeg må følge med fremover.

  Fortsatt god sankthans :)

  SvarSlett
 4. Så kjekt å se fra terrassen din igjen! Det med korn i krukker var en glimrende idé, om den nå kom fra deg eller fuglene. Hos meg blir det vel for mørkt, men nå fikk jeg lyst til å så havre i feriehagen :-) tenke-tenke...

  SvarSlett