torsdag 21. juli 2011

Pottene på terrassen i slutten av juli:


Her er det fra venstre en blå lilje (agapanthus), bak grillen står en bjørkefiken, deretter en diger julestjerne og ytterst til høyre er det sibirkornell. Alle tas inn om vinteren unntatt sibirkornellen.
Her er resten av terrassen. Den digre kalaen min dominerer. Fremst til høyre står den ukjente planten min, som er en chlorophytum (grønnrenner).
Her er nærbilde av den chlorophytumplanta som hadde sådd seg sjøl i potta til duftranken min.
Og her under er den stakkars duftranken som jeg håper kommer seg:
Dette er gyvelen som jeg har sådd med frø jeg fant på Madeira. Den kommer seg gradvis etter en hard vinter der den først ble forfrosset på terrassen. Deretter har den gjenomgått diverse spinnmiddsangrep. Nå dusjer jeg den med vann, men den har naturlig en slags "pels" på greinene, så det er fort å overse et spinnmiddsangrep.
Her er det masse lysegrønne nye skudd på oleanderen min. Den ble klippet helt ned fordi den også ble forfrosset på terrassen.
Se Blokkhagen i november
 Dette er potetplanten min (solanum). Den har ikke blomstret siden jeg fikk den i 2009, men den skyter masse skudd. Jeg må sikkert være slemmere med den. Tørke den litt, kanskje? Den får ikke gjødsel.
Kaprifolen min vokser også som bare det. Jeg er fortsatt spent på om den vil blomstre i år. Den har blomstret alle år jeg har hatt den.
Lavendelen min blomstrer for tida!
Og knoppene på Oncidium-orkideen min er sprekkeferdige. Jeg gleder meg!
I potta til Mont Bresia har flere stemorsblomster og en valmue sådd seg sjøl!

10 kommentarer:

 1. Så mange artige planter ,det må være moro og få til så mange forskjelige.
  Jeg tror det må være en liten opplevelse i seg selv og sitte på terrassen din.
  Ha en fin sommerkveld ,Marit.

  SvarSlett
 2. Så frodig det var i utepottene dine! Den gyvelen din var skikkelig artig. Du har mange planter som er relativt ukjente for meg! Det må være spennende å følge de videre =)

  SvarSlett
 3. See Noelle's paragraph on shrubs for spider mites. AZplantlady

  SvarSlett
 4. Du har en frodig verandahage med mange spennende planter :) Ingen tvil om at du har grønne fingre! Gyvelen var flott og så spennende med potetplante. Duftranken ser ut til å komme seg etter ompottingen :)

  SvarSlett
 5. Så kul med alla plantor du har, det skapar en hagekänsla på terrassen. Jag skulle gärna ha en buske i en kruka, kornellen, har den en stor kruka för att klara vintern ?

  SvarSlett
 6. Elephant's Eye: Thank you for your recommendation!
  Mia: Kornellen har fått en potte fra Ikea, en frostsikker terracottafarga potte. Den har diam ca 42 cm og høyde ca 32 cm. Jeg dekker den ikke til, men setter to plankebiter under potta sånn at alt vann renner ut av potta når vinteren kommer.

  SvarSlett
 7. Hope you and yours are all OK.

  SvarSlett
 8. Thank you! Yes, we are OK. We live and work some distance from town centre. It's terrible what has happend!

  SvarSlett
 9. Hei! Så mye fint og spennende du har i krukkene. Frodig på terrassen nå som du skal nyte august i fulle drag :-)

  SvarSlett
 10. Enjoyed my stop again to your postings. I always enjoy seeing other gardens and hearing about gardening form people around the world. Here on Lake Michigan it is different that other places so I keep trying to learn more, and indeed I do. Hope to see you again. Jack

  SvarSlett