søndag 16. desember 2012

Vinterhagen i desember

Det er fuktig og ca 15 grader i vinterhagen. Ynden blomstrer som bare det:
Fordi det er så veldig fuktig, prøver jeg å få lufta en del. Det blir veldig mye dogg på vinduene, og det er jo tross alt et rom i huset og ikke et drivhus. Det har vært kaldt, omkring -15 grader ute. Det ble dessverre en god del frostskada bladverk etter en vel langvarig lufting...
Til tross for fuktig luft, har jeg hatt litt spinnmidd, men ikke på langt nær så mye som jeg hadde i leiligheten. Det har vært spinnmiddangrep på hortensiaen, men den ser fin ut nå. Den er klippet kraftig  ned, og nå dusjer jeg den med vann. Gyvelen og kalaen har alltid fått spinnmidd da jeg bodde i leiligheten, men de ser fine ut ennå. Det er ofte vanskelig å oppdage små spinnmiddsangrep. Hvis jeg dusjer planten, ser jeg dråpene som fanges i spinnet.
Kala
Jeg fant en ordentlig edderkopp. Det er flott! Håper den spiser opp lusene og spinnmiddene!
Dette er en rosmarin, en sitronmelisse med lus, en overvintrende chrystantemum (et forsøk) og hortensia som står fremst i den grønne bøtta.
Her er resultatet av oppryddinga etter frost- og skadedyrsangrep:

2 kommentarer:

  1. Så flott den Ynden din var! Du er heldig som har vinterhage, det står øverst på min ønskeliste! Ha en fin søndag!

    SvarSlett
  2. Oi, ynde var flott! Misunner deg vinterhagen, ser herlig ut å stelle med planter på denne tiden av året. Her begrenser det seg til "resteplanter" som jeg egentlig ikke forventer skal overvintre engang. Har bare tre vinduskarmer, og det blir fort altfor fullt.

    SvarSlett