torsdag 16. mai 2013

Blogginnlegg nr 100: Kjempe-phalaenopsis og vinterhagesysler


Kjempeorkideen kommer med nytt blad
Kjempeorkideen på de tider jeg fikk den i fjor høst.
Kjempeorkideen phalaenopsis lever og vokser! Den var så svær at jeg tenkte den overlever ikke... syns ikke rota så fin ut. Det var heldigvis feil! Det er en passende feiring av det 100. blogginnlegget mitt!

Jeg har rydda i vinterhagen og beskåret litt mer, blant annet ynden og gyvelen:
Det er mye lus og spinnmidd i vinterhagen nå. Derfor spylte jeg plantene litt med vannslangen. Masse vannsøl.
Ynden og de to drueplantene mine har jeg "hengt opp". Jeg har skrudd ei øyeskrue i toppen på vinduskarmen og trukket en tråd gjennom så jeg får bundet dem litt opp.
Og i vinduskarmen på kjøkkenet står nyinnkjøpt plante fra REMA, en basilikum. Den har fått ørlite større potte med ørlite kompost fra haugen ute. Kanskje den gidder å leve litt mer enn de pleier sånne overstimulerte krydderplanter?

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med jubileum! Orkideen din var kjempeflott, og jeg håper at du får blomster på den igjen. Lus har jeg også hatt mye av i vår. Det er noe herk! Ha en fin 17. mai :-)

  SvarSlett
 2. Oi, jubileum! Gratulerer både med nr 100 og med 17. mai idag. Orkideer er flotte planter, mye annet fint også i vinterhagen din. Setter du orkideene ut om sommeren, tror jeg har lest at noen sorter liker både regnvann og litt lave temperaturer før de tas inn igjen. Men jeg har ikke testet det ut ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har satt orkideene ut på overbygget terrasse, men det er jo litt annerledes. Det måtte jo være fint med litt regnvann på bladene så støvet forsvant :-)
   Kanskje en må passe litt på så de ikke råtner?

   Slett

Hei, jeg har fått nettsøppel som kommentarer, så jeg har begynt å moderere dem. Tusen takk for kommentarer likevel :-)