torsdag 11. juli 2013

Pottene på terrassen

Det har vært kraftig vind på terrassen noen dager og plantene har vært stua sammen i utestua, men nå har jeg spredt dem ut.
Bjørkefikenen har fått ny potte etter at pottereparasjonen svikta - potta sprakk da planta ramla i vindkastene. Bjørkefikenen datt jevnt og trutt også i terrasseleiligheten, så potta var limt og tapa; bilde her: Bjørkefikenpotte med gaffatape. Jeg burde selvsagt ordne med ei tyngre potte, men da greier jeg ikke løfte planta og få båret henne inn i huset. Planta trenger ikke bli større heller, for takhøyden er nådd. Hun har fått en ny terrakottapotte, men jeg har satt ei murerbøtte (20 liter) utenpå som en slags polstring...
Det gikk bra sist gang planta falt.
Yr har meldt laber bris de siste dagene, men det tror vi ikke noe på - svære trær har jo bevega seg - større enn bjørkefikenen!
Det skal komme en syrinhekk som vindbeskyttelse. Graveren tok opp røttene av de gamle syrinene som sto der huset ble bygd og satte dem langs veien som en hekk. De kommer sikkert fort opp.
Jeg har snekra ei ny potte, delvis etter oppskrift fra "Gjør det selv til hagen", Trivelig i hagen-serien; Laila Eriksen.
Jeg har brukt ei list med not rundt den delen av det rustne klatrestativet som er i jorda. Listene kan beskytte plasten på innsida i potta. I potta er det blomstererter, setaria (prydgras), pyntekorg, middagsblomst, tobbaksplante og en nemesia som kanskje overlever. Sikkert litt mye...
Pelargonier

Den største potte-squashen
Krydderurter

2 kommentarer:

  1. Så fin den kroken er på terrassen deres. Kjekt å kunne sitte under tak :) Får se om vi får til noe slikt. Det jobbes med uteområdet vårt i sommer :) Vi flyttet inn i april. Så smart å ta vare på noe av det som stod på tomta fra før, så langt tenkte ikke vi og begynner helt på scratch. Vi har også squash; to planter som er hver sin type squash. Jeg har fått plantene av mine foreldre. Jeg tok meg ikke tid til å så selv i år siden vi skulle flytte i løpet av v¨åren. Neste år :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er veldig godt med en terrasse under tak også! Det er fint å være ute selv om det regner. Det var graveren som var så lur og tok vare på plantene på tomta. Gratulerer med nytt hus!

      Slett