lørdag 30. august 2014

Georginer


Georginer har jeg hatt mange av i år.
Tre kjøpte jeg som knoller på Hagemessa fra Garden Living:
Happy single date

Sneezy

Honka gul
Resten har jeg sådd (16. mars og 30. mars). To frøpakker fra Thomson&Morgan:
Dahlia figaro, små tette georginer:


Dahlia coccinea 'Species Mixed' som er nokså høye og slanke og har helt enkle blomster:
Jeg sådde mye og fikk dårlig plass og mye skadedyr - slik forrige innlegg sier noe om. Lusa elsker georginene, så det var ikke mye greie på de plantene som jeg satte ut. Men du verden hvor de kom seg etter utplanting!

Humlene har kost seg med dem, så jeg kunne sikkert fått frø. Det kan jo bli mye spennende ut av det, jamfør Dahliaprosjekt på Skyggebalkongen

De høye enkle georgiene mine har jeg lurt på om er litt "villere"/mindre foredla enn de andre. De har enklere blomster med mye mindre knopper og alle er gulaktige. Jeg får finne ut hvordan de ville georginene fra Mexico (?) ser ut.
Til høsten skal jeg se hvor mye knoller jeg finner under alle sammen og ta vare på dem i kjelleren til våren.
Yndlingsgeorginene mine:
Happy single date

Honka gul

God helg!

8 kommentarer:

 1. Så flotte georginer du fikk frem! Ja, lusa er glad i de, det er helt sikkert. Til neste år skal jeg så de igjen, det ble ingen i år på meg. De er så vakre de enkle sortene, og insektene liker de veldig godt.

  SvarSlett
 2. Flotte! Ikke minst yndlingsgeorginene :-)

  SvarSlett
 3. Hei! Nydelige dahlia. Har også gul Honka. Den er vakker. Sådde en mix av dahlia og der har det dukket opp en jeg tror må være rød Honka. Liker veldig godt de enkle.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 4. Himmel for en kavalkade av vakre og selvsådde georginer! Jeg er så glad i dem. De troner jammen flott i hagen din.

  SvarSlett
 5. Wow så flotte georginer!!! Likte best de røde og den happy single daten - men de var alle fine! ☺Så herlig å ha plass til et så stort bed! Ha en fin søndag, Lunalu

  SvarSlett
 6. Så mange flotte georginer hos deg! Så gøy at du har både kjøpt og sådd, det er litt som en uendelig skattekiste å lage georginer! Takk for henvisningen *kremt*, bare synd at halve prosjektet mitt ikke ga blomstring. Men lus har jeg faktisk aldri hatt på disse frøplantene, men det er vel fordi de står inne og ikke i drivhus. De er stort sett sterke planter som lett tar opp kampen med det meste når de først kommer ut. Den lave gule var spesielt tett og fin, utrolig blomsterrik! Mange av mine blir altfor høye, og i år la stormen Lena hele georginebedet flatt, gitt.
  Nyt søndagen! :)

  SvarSlett
 7. Georginer er flott, men jeg var uheldig med overvintringen på mine for noen år siden. Ingen av knollene spiret om våren, og jeg har ikke gjort nye forsøk etter det.

  SvarSlett
 8. Glad to be able to visit again today. Nice photos. I do not have any Dahlias in my garden but I always enjoy seeing them - they are so "showy". Jack

  SvarSlett