torsdag 30. juli 2015

Myntete

Jeg har kjøpt tre forskjellige mynter: Sjokolademynte Mentha x piperita f. citrata 'Chocolate', varigert ananasmynte Mentha suaveolens 'Variegata' og ingefærmynte Mentha x gracilis 'Ginger'.  De er planta i en avlang potte og nå drikker jeg myntete jevnlig. Det er så lettvint og godt. Noen skudd kniper jeg av og heller varmt vann over:
Jeg er ikke helt trygg på herdigheten til disse alle myntene, så jeg har kjøpt vanlig peppermyntefrø Mentha x Piperita L. og sådd i tillegg. Det burde bli nok mynte etter hvert - særlig om jeg planter den i bakken og lar den spre seg...

6 kommentarer:

 1. Jeg fikk en gang en sjokolademynte som jeg plantet ut, men den klarte seg ikke her. Men du kan jo være mer heldig enn meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte meg det. Det blir jo ekstra ille også siden jeg har den i en potte. Men overvintrer den vanlige mynten i potta, skal jeg være fornøyd. Kanskje jeg skal ta stiklinger av de andre og ha de inne overvinteren?

   Slett
 2. Herlig med te fra egen hage. Jeg brygget meg en stor kopp sitronmelissete, i går kveld. Mynte har jeg for første gang i år, så jeg vet ikke om den klarer vinteren her. Men jeg tror jeg tar sjansen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åj, det skal jammen jeg prøve også - har sitronmelisse!

   Slett
 3. Høres godt ut! Jeg har en eplemynte her hos meg, kanskje jeg skal prøve å lage litt te :)

  SvarSlett
 4. Mynte er jo godt til mye:)
  Jeg har greid det kunststykke og luke bort min mynte..!?
  Så jeg får nok plante en ny:)

  SvarSlett