torsdag 19. mai 2011

Jordbær- og tomatblomster, sol og vind på terrassen


Tomater og jordbær blomstrer. Det er vel nokså tidlig, skulle jeg tro! Mye av trauet foran på terrassen min er fylt av jordbærplanter. Det pleier å bli flere jordbær-med-fløte-desserter hver sommer - nam!

Det var flere og svære "tyver" på tomatene. "Tyvene" er tatt og satt i jorda i terrassetrauet inn mot gelenderet. Kanskje det kommer en grønn tomat på dem?


Det har vært mye vind i det siste. Høyt oppe i ei blokk blir det enda mer vind. Den stakkars bjørkefikenen min ramla. Det har skjedd før om åra også. Potta er allerede reparert en gang med gaffa-teip. Denne gangen gikk det heldigvis bra, men jeg flyttet den inn i den luneste kroken. Det er dessverre foran boden med potter og blomsterjord... Det fine med kroken er at sola ikke er så sterk der.

Julestjerna derimot har blitt litt solbrent.
Det ser sånn ut:

2 kommentarer:

 1. Det er mye og glede seg til,og gled seg over for oss hagefolk.
  Så moro og få blomster på plantene alt da,mine jordbær blomstrer også jeg var litt redd jeg hadde gjøslet litt mye og at det ble mest blader men det ser ut til å bli mye bær.
  Ha en fin helg Marit.

  SvarSlett
 2. Her har det også blåst mye i det siste. Bra du har en lun krok på terassen. Ser at det er blomster på de få jordbærplantene mine også. De var nye i fjor, så det blir spennende om det blir modne jordbær i år. Tomatene står i drivhuset og der er det også blomstrer. De skal få komme i større plantekar i løpet av helgen.
  Litt av en julestjerne du har, den må være noen år.

  SvarSlett