tirsdag 24. mai 2011

Mye vind på terrassen. Lavendelspirer.Det har vært kraftig vind den siste dagen på terrassen. Bjørkefikenen ramla igjen. Den måtte settes inn i natt, men nå er den ute igjen i en krok sammen med resten av plantene. Jeg har vanna den godt og håper jordklumpen er tung nok til å holde den på beina. Den må få ei større potte med stein i etter hvert.


Den største lavendelplanta mi kommer med spirer. Jeg klippa den skikkelig ned i vår. Den var blitt veldig "treete". Den frøs også mye tilbake forrige vinter og denne vinteren har ikke vært så mye bedre. Den andre lavendelplanten kan jeg ikke se noen spirer på ennå. Lavendelene er sådd i 2003. De første par åra overvintra de inne. Seinere har de overvintra i terrassetrauet under snøen. De har til og med frødd seg, men jeg tror ikke frøplantene har overlevd i år. Jeg har ikke helt oversikt ennå.

3 kommentarer:

 1. Virker som om den verste vinden har gitt seg nå, men skjønner at det må være frustrerende å ikke vite om neste vindkast velter noe. Jeg har lite vind på min balkong, men det er vel fordi den er så liten at den vinden som kommer inn treffer veggen nesten med det samme. Kanskje du kan feste en snor i de høyeste plantene med stamme? Terrasseplanter med barduner er kanskje verken pent eller praktisk - greiere om det bare blåser litt mindre :-)

  SvarSlett
 2. Jeg lurte på om jeg skulle binde den fast, ja. Jeg må gjøre det om jeg skal dra vekk. Det er ikke kult å komme hjem til en knust potte og ei uttørka plante!
  Vi satser på at vinden er over for i år... :-)

  SvarSlett
 3. Ja, det är synd att det alltid blåser sån, regnet kan jag liksom kläa mig mot men vinden gör det så kallt. Kul att din lavendel tar sig, jag törs aldrig klippa ner mina så hårt som man borde, men dom ser verkligen finare ut efter en tur med sax :)

  SvarSlett