mandag 13. juni 2011

Liljer i vinden på terrassen

Det er fortsatt mye vind på terrassen. Den ene lilja har fått brune spisser på bladene. Jeg tror det er vinden sin skyld.
Men den har aldri vært så kraftig som i år. Det tar litt tid før den slår seg til etter omplanting.

Ellers har vinden herjet med flere planter. Denne planta fra Azorene har også fått brune bladspisser:
Den kommer fra frø jeg fant på Sao Miguel. Jeg vet ikke hva den heter. (Har seinere fått vite at det sannsynligvis er en chlorophyton). Den har små hvite blomster på lange aks. Egentlig har den lange smale blader som ikke er brune i spissene. Nå ser det ut som om den har stått inne i tørr stueluft. Men det har den ikke!
Jeg tror vinden tar de minst robuste bladene og "knuser" dem. Plantene har fått nok vann. Tørr luft har det ikke vært i det siste!

Bildene under:
Gullklematisen blomstrer mer. Den har også tendens til brune bladspisser, og bladverket er mer spinkelt enn det pleier å være. Kubjella pleier å ha mange flotte frøstender. Den har færre enn den burde hatt ut fra blomstringa.

3 kommentarer:

 1. Vinden kan være tøff mot plantene. Det er mye vind her også om dagen, juni har vært ganske så vindfull så langt. Håper det gir seg snart, hadde vært godt med litt sommer nå.
  Så spennende at du dyrker i potter på terrassen, mange fine sorter :)

  SvarSlett
 2. Morsomt å se hva som kan trives i potter:)Jeg må nemlig ha en liten krukkehave, og da er det flott å se hva som trives hos andre:)

  SvarSlett
 3. Hei! Så koselig med besøk fra deg, og at du ønsker å følge bloggen min! Jeg har lagt meg til hos deg - synes det er spennende å se hva som trives i potter. Og så Gulltann da - han var jo skjønn!!!
  Ønsker deg en fin helg!
  Hilsen Hagealven

  SvarSlett