torsdag 20. oktober 2011

Høst. Pakka inn planter på terrassen.

Dette er den siste pottetomatplanta mi. Jeg tenkte jeg skulle prøve å fortsette tomatdyrkingen inne, men nå har den fått spinnmidd. Jeg får vente til jeg får vinterhage med sånt, tror jeg!
I kassa mi ute blomstrer fortsatt sommergeorgina mi, noen stemorsblomster og en stor pyntekorg. I tillegg blomstrer fortsatt de røde valmuene mine. De blomstrer hele sommeren sammen med stemorsblomstene.
I kassa mi under tak er det blitt mange flotte aks på prygresset mitt (Setaria). I tillegg blomstrer en rosa løvemunn. Sibirkornellen har mistet alle bladene sine, men de røde greinene er nesten like fine!
En veldig forsinket tobakksplante har dukket opp i potta til kaprifolen min. Tvilsomt om den rekker å blomstre...
De varmekjære plantene som ennå ikke er flyttet inn, står tett sammen på utemøblene inntil soveromsvinduet vårt. Da får de litt varm luft om natta.
Men nå er det meldt frost, så da har jeg pakket dem inn i to-tre lag fiberduk. Sånn kan de stå til det blir litt mer kulde, men de skal ikke stå ute så lenge som i fjor. Da var jorda tæla i pottene - i alle fall på overflaten. Utrolig at det gikk bra.
Blokkhagen i november (2010)
Kalaen står utenfor. Den har fortsatt spinnmidd. De vil jeg helst ikke spre til resten av plantene. Jeg har tenkt å la bladene fryse litt før jeg skal klippe de vekk og pakke inn planta. Mont Bresia kan få fryse ned bladene før jeg pakker den inn eller tar den inn avhengig av hvor kaldt det blir.

2 kommentarer:

  1. It looks like you are getting colder there in your garden just as it is here along Lake Michigan. The colder and rainy weather is here but I still have asters blooming, and at this time of the year as you can see from my last posting, the colored leaves in the aaea are very nice. Jack

    SvarSlett
  2. Ja,nå har du forberedt plantene dine godt før frosten...kjekk denne fiberduken:)
    Vi fikk frost sist uke,så da gikk mine georginer til vinterdvale.
    God søndagkveld:)

    SvarSlett