mandag 9. juli 2012

Wigwam med bondebønne, litt fra kjøkkenhagen og en låvebru som terrasse

I går plantet jeg ut en bondebønne og to erteblomster som skal få vokse rundt tre bambusstenger (en wigwam) i kjøkkenhagen. Plantene er slappe etter innelivet og ikke herdet, så det er fint det regner i dag!
Her er tre slappfisker til:
Det tre er pyntegresskarplanter.
En tidligpotet har begynt å blomstre (berber). Bønnene har også begynt å blomstre:

I krydderpotta mi har jeg planta inn basilikum og sitronbasilikum. Resten av basilikum og sitronbasilkumplantene er plantet i egen potte sånn at den kan stå varmt. Det er mulig det ikke går så bra med basilkumplantene i utekrydderpotta mi siden det ikke er så veldig varmt for tida.

Her står utepotteplantene og venter på at vi skal få planert rundt huset. Det kommer snart en gravmaskin. Etter hvert får vi treplatting også, men rosene og pelargoniene har det fint på terrassen min som er låvebrua, og tomater, pottepotet og druestiklinger ved låveveggen.

Sinniaplantene hadde blitt svært høye før jeg fikk plantet dem ut. I går toppet jeg dem og fikk tre stiklinger. Alt er litt forsinket hos meg pga flytting og bygging, men med så lang og fin høst som vi hadde i fjor, skal dette gå fint. Når vi har regnfull sommer som i fjor, må vi jo få fin og varm høst som i fjor også!

4 kommentarer:

 1. Alt ser flott ut :)
  Håper de nyplantede vil vokse bra.

  SvarSlett
 2. Frodige planter hos deg. Men alt dette regnet... vivilhasol...nå! Synd å se st blomstene går dukken i alt regnet, sukk.
  Nyt dagene åkkesom.

  SvarSlett
 3. Det ser godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlett
 4. Jeg er helt sikker på at du får rett - det blir 25 grader hver dag i august og september. Så lenge at vi blir skikkelig lei :D - det kan uansett ikke bli verre enn det har vært og plantene dine blomstrer helt sikkert til november. Måtte det bare bli sånn... :) Fortsatt god sommer og lykke til med alt du driver med. Hanne

  SvarSlett