torsdag 9. august 2012

Markens grøde: Poteter og kantareller fra hagen.

Her er fangsten under en potetplante (Berber, en tidligpotetsort). De er også fantastisk gode og melne. Vi har spist poteter i noen uker nå, men så mye under riset har jeg ikke sett. Tidligpotetene ble satt 13. mai. Mer om det her:  Ny plass for hagegalskapen: Drømmehagen til Gulltann
Her er potetåkeren 30. juli:
En del ugras rundt. Ikke bra, men småfuglene liker frøene veldig godt! (Og jeg må luke masse til neste år også...)
Nedi "skogen" vår fant jeg kantareller (Cantharellus ciparius). Dette er et to-literspann og det er fullt. Så mye kantareller har vi aldri hatt i hagen før. Det begynte i det små og nå sprer det seg. Vi rensker kantarellene på plukkeplassen. Mulig gressklipping på slutten av året også hjelper litt med sporespredning?

4 kommentarer:

 1. Wow, de ser gode ut, potetene dine. Kantareller i egen hage også, du verden. Jeg har ikke sett på potetene i bøtta her enda, litt tidlig tror jeg, antar de har fått svømmeføtter av alt regnet.
  Klem.

  SvarSlett
 2. Så deilig å høste nypoteter rett fra hagen. Det må være fantastisk å ha kantareller i hagen, og så mye. Smørsteikte kantareller er noe av det beste som er å oppdrive.
  God helg!

  SvarSlett
 3. Så flotte poteter, de så gode ut! Og fin potetåker også, du har mye å glede deg til der :) Jeg har ikke dyrket poteter i år, men det skal jeg gjøre neste år igjen.

  Og heldige deg som har kantareller i hagen!
  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 4. Så fine poteter du har dyrka. Det er ingenting som smakar bedre enn sjølvdyrka.
  Ha fortsatt ein fin kveld.

  SvarSlett