onsdag 17. oktober 2012

Flerhodete gulrot-troll og vinterhagerapport


Hvorfor blir noen gulrøtter flerhodete troll, mens andre er rette? Det er frø fra samme pakke dyrka i sandblanda kompost, så det er ikke steiner som har stoppet veksten på det ene hodet f.eks. De flerhodete trollene er rare og like gode som de rette heldigvis :-).

Rapport fra vinterhagen 10 dager etter sesongstart:

Flott blomst jeg har fått i høst. Jeg trodde det var høstasters, men lurer på om det er en chrystanthemum i stedet. Den var bare lilla i starten, men nå blir blomstene mer og mer hvite. Fint!
Her er en hortensia jeg fikk i juni. Den var flott og blå i blomsten. Jeg potta den om i komposten vår som sikkert ikke er sur nok, så blomstene ble mer og mer rød, men ikke ordentlig rød. Disse er vel grønnaktige fordi de er gamle. Håper jeg greier å overvintre den. Den dusjes ofte og jeg passer på å vanne. Jeg har så lyst til å prøve å putte rustne jernspiker i potta og se om det virker på fargen. Den skal bli blå da, sies det!
Her ern en fuchsia, drueplanter. Den høye planta med rosa klokkeaktige blomster har jeg også fått i høst. Den heter Dipladenia Sundaville. Her er nærbilde:

1 kommentar:

  1. He he fine gulerøtter ,og så flotte blomster du har forsatt. Den hvite\lilla er jo praktfull med alle de blomstene.

    Ha en fin dag , Marit.

    SvarSlett