torsdag 28. mars 2013

Jeg har satt poteter... inne.

Jeg fant noen tidligpoteter, Berber, som har ligget i vinterhagen i hele vinter. De ble grønne i sommer fordi jeg glemte dem i sola etter å ha tatt dem opp av jorda. Det var for dumt å kaste dem. Derfor har de bodd i vinterhagen i en liten bolle i hylla mi. Nå var det blitt kraftige flotte groer på dem. Så flotte groer har jeg aldri sett :-). Det er litt tidlig, for ute er det fortsatt mye snø og kuldegrader når sola ikke varmer. Derfor har jeg pottet dem:
Jeg håper jeg kan drive dem sånn passelig til det er klart på jordet for utplanting. De kunne ha blitt seks pottepoteter, men da burde jeg vel hatt vaskebøttestørrelse på potta. Det blir litt trangt i vinterhagen da...

Det er ikke lenge før den blå agapanthusen springer ut og bak kommer det hvite blomster. Det er fordelen med å plante flere frøplanter i samme potta at jeg får både hvite og blå blomster fra tilsynelatende samme plante!
Hortensiaen har sprunget ut. Den var blå da jeg fikk den og nå er den rød, takket være lite sur kompostjord. Jeg skal kose meg med rødfargen en stund, men har veldig lyst til å sjekke om jernspikertrikset virker: "Putt jernspiker i jorda til hortensiaen - så blir den blå!"
Til slutt bilde av de frodige løvetannspirene mine. Snart klart kaninfor!

2 kommentarer:

  1. Så mye flott du har som blomstrer hos deg! Imponerende at du har fått hortensia i blomst igjen. etter teorien så skal jo jern endre fargen på den, men jeg har aldri prøvd selv, så jeg vet ikke om det er sånn. God påske!

    SvarSlett
  2. Det kommer til å bli rekordtidlige poteter hos deg i år. Flott med blomstrende hortensia og agapanthus.
    Riktig god påske!

    SvarSlett