lørdag 9. mars 2013

Ugras i vinterhagen

Det har begynt å gro ugras i pottene mine i vinterhagen. Her der det gyvelen som har fått besøk. Jeg vet ikke hva det ugraset heter. Det likner litt på vassarv, men har flikete blader. Det er litt koselig med ugras i pottene i motsetning til i kjøkkenhagen :-).
Her kommer edderkoppspinnet tydelig fram mellom ynden og drueplanta mi. Jeg har akkurat dusja plantene. Lusene tar knekken på mange skudd. Kanskje edderkoppene kan holde dem sånn noenlunde i sjakk til plantene kan flytte ut? Det er i alle fall ikke spinnmidd som har laget spinnet denne gangen. Det er ikke så rart jeg ikke har hatt mye spinnmidd i år, for det blir fort ganske fuktig i vinterhagen. Det liker ikke spinnmidden.
De gule skuddene på Mont Bresia kommer seg i farge etter at planten kom ut i lyset. Løvetannspirene vokser i isboksen. Fuchsia kommer med en blomsterknopp - og ute er det snø...

6 kommentarer:

 1. Så frodig det er i vinterhagen din! Du kan jo øve deg på å luke nå innendørs, og så har du det i fingrene når det blir sommer ;-)
  Jeg har heller ikke fått spinn på noen planter i kjelleren, for der er det også fuktig. Men lus har jeg også fått :-( De er sprayet flere ganger, og jeg så ingen der i dag i alle fall.
  Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Det er i alle fall mer overkommelig med ugras i potter enn ute i bedene. Jeg kjenner ugraset ditt som springkarse. Det kaster frøene avgårde når de er modne.
  Edderkopper er jo nyttedyr, og kan nok ta knekken på endel lus og spinnmidd, håper jeg. De er hjertelig velkomne i drivhuset hos meg!
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det passer nok - og da er det jo typisk at den kommer i pottene, sprinkarsen.

   Slett
 3. Det spirer og gror! På Skyggebalkongen lar jeg faktisk ugress få stå, det er så uhyre sjelden det dukker opp noe der. Samme med insekter, lot til og med kvitefly og lus få være (holdt dem bare i sjakk), det er så utolig koselig med noe som skjer i pottene - vellykkede planter blir jo fort litt kjedelig, kremt :D

  SvarSlett
 4. Flott med vinterhage, her brukes vinduskarmene fram til drivhuset blir klart. I dag tidlig var det minus 20, så det er nok en stund til.
  Fin uke til deg.

  SvarSlett
 5. Det ser frodig og fint ut i vinterhagen din :)
  Får håpe edderkoppen tar knekken på spinnmidden.

  SvarSlett