torsdag 7. mars 2013

Svigermors tunge

Jeg har skaffet meg en svigermors tunge Sansevieria trifasciata 'Laurentii'. Det er en hardfør plante som tåler alt. I følge stueplanteboka mi kan den leve på en slant øl i ny og ne - den pynta opp barer i Danmark. 
Den stammer fra Vest Afrika. Kalles også slangeplante pga bladenes form. I Brasil kalles den Espada de Santa Barbara = sverdet til St. Barbara, i følge Wikipedia. Den skal beskytte mot "det onde øye". 
NASA har funnet ut at den er en av de beste plantene til å bedre inneklimaet ved å suge opp nitrogenoksider og formaldehyd (også kilde = Wikipedia). Altså en god grunn til å ha planta i hus. Jeg syns den er pen og er spent på om jeg vil få blomster på den en gang.

2 kommentarer:

  1. Jeg har en som ligner, men som vokser mere rett opp. Jeg visste fra før at den er bra for inneklima, og det samme gjelder også for grønnrenner og fredslilje.
    Du får sikkert blomster på den, for det har jeg fått på min også. De gjør ikke så mye ut av seg, men det er nå artig likevel.

    SvarSlett
  2. Hm, dette er egentlig en plante jeg aldri har likt, men jeg vet hvorfor og årsaken er egentlig ikke helt rettferdig overfor planten. Det ble litt bedre da jeg forstod at planter som tåler alt kan settes ut i sommerhalvåret. Svigermors tunge synes jeg er ok som innslag i en krukkesamling, blir litt eksotisk faktisk :-)
    God helg! Fantastisdk flott dag her i dag!

    SvarSlett