tirsdag 14. mai 2013

Beskjæring av pelargonia og topping av fuchsia: Mer blomster i sommer.


Jeg har beskåret pelargoniaene mine. Det burde vært gjort tidligere i vår... Det ble en kraftig beskjæring, men så kan jeg få ei tett plante i sommer og masse blomster!
Resultatet ble også mange avleggere:
Den engelske pelargoniaen ble beskåret litt mindre:

Det ble en del avleggere. Avleggerne er satt i vannglass og strippet for blad på stilkene. Jeg venter på røtter før jeg planter dem. Disse avleggerne kan og settes rett i jorda, slik jeg skal gjøre med avleggerne fra fuchsia:
Fuchsiaen har jeg ikke beskåret så kraftig, men noen avleggere ble det av den og. Jeg har toppet den - slik at det blir mer blomstring:
Denne planta hadde lus.Derfor har jeg "vasket" avleggerne før jeg skal putte dem i jorda:

3 kommentarer:

  1. Ja, det er smart å lage egne stiklinger av både fuchsia og pelargonia. De er jo så lette å formere, så det er både morsomt og pengebesparende. Lus har jeg også hatt på mange planter i vinter. Vinteren ble nok alt for lang ;-)

    SvarSlett
  2. Jeg burde også ha pottet om og beskåret pelargonier og fuksia, men så langt er jeg ikke kommet enda. Kjekke planter å ta stiklinger av, det lykkes som regel.

    SvarSlett
  3. Oi så mange stiklinger! Jeg har også kuttet litt ned på noen pelargoniaer, og det er jo nærmest umulig å kaste avklippet, så det ble noen stiklinger her også. Lykke til med dine!

    SvarSlett