lørdag 29. juni 2013

Enda mer frø i jorda og stiklinger

Jeg har sådd en del gamle og nye frø av eksotiske planter. Det er absolutt mulig at spire-evnen er borte etter litt for mange år... Det var en del svære frø slik som her - banan. De har jeg pussa litt med sandpapir og hatt dem i vann i 2-3 dager.


Pelargoniastiklingene mine har jeg satt i jorda selv om det bare var røtter på noen få.
Bak er det pyntekorg som kan plantes ut. De har ikke vokst raskt fordi jeg har prikla dem over i komposten vår som ikke er spesielt næringsrik. I den store potta spirer en judaspenge - håper jeg!


En av orkideene (phalaenopsis) jeg fikk i fjor høst. Den har blomstra kontinuerlig og kommer med nye skudd fra slirene på blomsterstilken.6 kommentarer:

 1. Spennende med gamle frø som kanskje spirer? Min erfaring er at de spirer mye lenger enn det som står på pakkene. Så flott orkidé du har! Jeg har en som jeg fikk til jul og den har blomstret siden da, og kommer med nye skudd. Det er skikkelig gøy! Ha en fin lørdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - det hadde vært moro om de spirte! God lørdag til deg også!

   Slett
 2. Skal bli spennende å høre hva som kommer ut av frøsådden din. Morsomt med eksotiske planter, og bananfrø har jeg ikke sett før.
  Nydelig orkide!
  Ha en flott lørdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg fikk en fram en bananplante det året jeg kjøpte frøene, men det er flere år siden. Planta døde i forbindelse med en flytting. Frykter det ikke blir banan på meg nå...
   God lørdag til deg også!

   Slett
 3. Bana? Så spennende :D La oss gjerne få vite hvordan dette går!
  Og for en nyyydelig phalaenopsis! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg gjøre! I går plukka jeg ut et kala-frø som hadde fått mugg på seg. Kalafrø skal sås med en gang en får pakka i hus står det. Det er mange år siden jeg kjøpte de frøene. Den kalaen jeg har, er fra den pakka. Burde selvsagt sådd alle frøene da - og heller gitt bort plantene jeg fikk for mange av.

   Slett