mandag 12. august 2013

Diverse uferdige bedprosjekter

Start på surjordsbed
Tidligere i sommer startet jeg så vidt på surjordsbedet. Ormegraset til venstre på bildet sto rett ved siden av lavendelen min. Det har sådd seg sjøl i terrassetrauet jeg hadde i leiligheten - og da valgte det å stå nesten oppi lavendelen. Dermed ble det med hit, og nå har jeg fått skilt det fra lavendelen og satt det i surjordsbedet.. I fra skauen har jeg hentet bitte litt blåbærlyng og litt mose. Jeg har ikke kjøpt torvstrø. Plantene er satt i kompost.
Øverst i dette bildet står begge lavendelene mine som har overlevd flere år i terrassetrau og forrige vinter i dette bedet (sandjord og i sørveggen på garasjen). Ellers står kubjella, aurikkelen og gyvelen jeg kjøpte tidligere i sommer i samme bed. Det er små stemor og valmuer som blomstrer for tida. De har holdt på hele sommeren:
Det er også planter fra terrassetrauet. De sår seg sjøl og sprer seg villig!
Vi har et lite område med jord mellom parkeringsplassen og en liten steinmur. Vi kunne hatt en smal gressplen, men sånne er så kjedelige å slå. Området ligger på nordsida av huset. Jeg har planta diverse hardføre, villige stauder - og jordskokker der. Jordskokkene klarer seg fint. Jeg tenkte jeg ville ha planter som var like aggressive som ugras, og da passer jordskokkene nokså bra!

2 kommentarer:

  1. Surjordsbedet ditt blir nok fint. Disse bregnene selvsår seg mye her også. Jeg laget i sommer et helt bed med nesen bare bregner og litt hosta. De hadde selvsådd seg så mye at det ble et fullt bed.
    Jeg synes bregner er fine, men en må nok passe på de litt, slik at en ikke får de i alle bed ;-)

    SvarSlett
  2. Spennende! Både surjordsbedet og beplantningen ved parkeringsplassen blir sikkert flott når det vokser seg til. Håper du viser bilder etterhvert :)

    SvarSlett

Hei, jeg har fått nettsøppel som kommentarer, så jeg har begynt å moderere dem. Tusen takk for kommentarer likevel :-)