fredag 16. august 2013

Tjukke&korte og lange&flate sukkererter fra samme frøpose - hva skjer?

Sukkererter fra samme frøpose: Sukkererter, en gammel sort fra Brødrene Nelsons, Pisum sativum 'Gigante Svizzero'.  Jeg tror noen planter bærer de store flate sukkerertene som ikke så raskt blir tjukke, mens andre planter bærer belger med erter. De tjukke sukkerertene har temmelig trevlete belger. Det modnes så raskt at det har blitt en del tjukke belger. Jeg har behandlet dem som vanlige erter:
Nå har jeg både "erter" og sukkererter i frysen.
Resten av innhøstingen i  dag:
Enda en mega-squash. Det er litt dumt å la de bli så digre, siden frøene blir mer og mer markerte. De forrige har vi grilla og spist (rulla skivene i litt solsikkeolje først). Det gjør vi nok med denne også, for grilla squash er godt! Gulrøttene er ikke så store ennå, men mainepene mine har jammen kommet seg. Jeg har ikke vært flink med å ha fiberduk. Derfor var det litt mark i dem, men de var gode! Potethøsten er ikke imponerende.  Ut fra at det er fra poteter lagt oppå beinhard jord og med litt kompost over (latmannspotetåkeren min), er den ikke så verst. Disse potetene har blomstra for lengst og laget potetfrukt også, men det var tydelig at knollene under jorda kunne fått vokse mye mer. Et par poteter var blitt grønne og uspiselige pga dårlig jorddekking.

4 kommentarer:

 1. Så pussig med så forskjellige sukkererter fra samme pose hmm.
  Flotte grønsaker, nå er det bare å gomle i veg og kose seg med godsakene.

  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 2. Slik ble mine sukkererter i år også, men de var gode allikevel. Jeg knasker sukkererter så fort jeg er i kjøkkenhagen, det blir ikke mye til frysing iallefall.
  Fin lørdag til deg.

  SvarSlett
 3. Ja, det må vel ha slumpet noen andre erter ned i posen i tillegg til de som egentlig skulle være der. Jeg lurer på om mine poteter blir på størrelse med dine erter i år. Lauvet har vokst lite, og sneglene spiser på det så fort jeg snur ryggen til.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Sukkererter varierer veldig...er min erfarin,men gode uansett:)
  Masse fine grønsaker du høster!
  Squash er ikke så lett å kontrollere..plutselig er den kjempestor:)..men godt er det:)
  God helg:)

  SvarSlett