fredag 2. august 2013

Kjøkkenhagen i august

Vi har spist reddiker og salat og noen tynne gulrotspirer som jeg tynna vekk. Men nå begynner mer mat å komme. Potetene blomstrer. Ertene blomstrer og det kommer sukkererter:
Det er mye blomster. Selv sukkerertene har pene blomster - to lillafarger. Blomsterertene er enda flottere:
Men de har bare så vidt begynt blomstringa. Valmuene dominerer fortsatt.

Squashene mine er forskjellige. Den ene ser ut som butikk-squash, mens den andre har lyse striper.
Her er prydgresskar. De liker seg veldig godt. Til neste år må jeg jammen ha ordentlig gresskar også!
Prydbønnene blomstrer som bare det.  Jeg har noen andre stangbønner og noen brekkbønner, men de er fortsatt ganske puslete.
Mer blomster i kjøkkenhagen:


Under fiberduken er det fire blomkål (romanesco). Jeg har sådd mye blanda blomsterfrø. Det er så koselig med planter som frør seg sjøl. Til neste år får jeg kanskje dyrke litt mer matnyttige planter...

6 kommentarer:

 1. Så flotte grønnsaker du får frem! Jeg dyrker så lite, for mine interesser ligger i blomster og prydtrær/busker. En kan ikke få dyrket alt...
  Sqashen var kjempefin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, squash er nesten en prydplante, den, syns jeg. Den har vakre blad, blomster og frukter. Jeg har en i potte også - og en på besøk lurte på hva for slags eksotisk flott plante det var :-).

   Slett
 2. Flott kjøkkenhage :) Jeg får bare mer og mer dilla på grønnsaksdyrking. Godt vi er flere som liker det. Prydbønner her jeg også, ikke så fine som dine, men kommer det spiselige bønner på de også?
  Ha ei finfin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fant at frøene kunne være giftige, men belgene kunne brukes som snittebønner: http://www.agropub.no/id/8774, men her fant jeg det motsatte: http://www.hagepraten.no/viewtopic.php?f=4&t=19464&start=0 - og det bekreftes på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Phaseolus_coccineus - der de forteller at engelskmenn dyrker dem for å spise dem og amerikanerne for pryden. Frøene skal kokes før de spises, men det gjør man jo med bønner. Jeg skal teste når jeg får bønner - så får vi se :-)

   Slett
 3. Tar av meg hatten for kjøkkenhagen din! Så mye jobb som ligger bak, og så mye godt i vente! Og at prydbønner er så dekorative hadde jeg ingen anelse om, kunne jo kanskje også passe i et vanlig hagebed?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Prydbønnene er veldig vakre! Kanskje man kan ha dem i ampel eller potte og la dem klatre på veggen også?

   Slett