søndag 18. august 2013

Snegle på kala er bra!

Lykke til med 1000 åpne hager i dag!

Snegle på kala liker jeg å se. Da er det fuktig nok for kalaen og ingen fare for spinnmidd!
Den blå mugga mi har for lite drenasjehull i bunnen og til tross for tjukt lag med grus, har plantene drukna litt:
Jeg har passet litt bedre på mugga i det siste. Likevel hadde jeg egentlig tenkt å gi den opp og plante erteblomsten ut i bedet. Men så så jeg diverse friske skudd:
Nye blader på Dichondra

Blomsterertskudd
Den får stå litt til under tak og vannes forsiktig...
Krydderpotta mi er heller ikke så sprek:
Kruspersillen og gressløken er fin, men begge timianene liker seg ikke. Det har vært alt for fuktig. Jeg skal plante alle sammen ut i bed. Sitrontimian skal være herdig. Den andre timianen overlever kanskje ikke?
Ampelen min. Nå har blomsterertene begynt i lyserosa. Ampelen er ikke spesielt frodig. Jeg har ikke gitt den langtidsvirkende gjødsel, men har vanna med litt gjødselvann. Det har vært lus på den fra jeg plantet den. Det var masse lus på Dichcondra og blomsterertene som kom fra vinterhagen. Jeg var uforsiktig i vinter og satte en ny plante rett inn i vinterhagen. Den planta var full av lus og kvitfly. Det er lurt å ha planter i karantene først!
I plantekassa mi går det bra med regnet. Det er en tobakksplante som er så svær. Pyntekorg har begynt å blomstre. Det er selvsagt veldig forsinket dette her. Dette burde vært noe jeg skreiv i begynnelsen av juli! Jeg håper på en lang sommerlig høst!

Lysegrønne, litt strantete pelargoniastiklinger som har stått i kjøkkenvinduet. Nå skal de  få leve ute og få like flott bladverk som morplanten:

Vi spiste pesto i går og det syns på basilikumen:
Jeg plukker bare bladene av. Den skyter nye skudd fra bladhjørnene. Jeg har holdt på sånn i hele sommer. Det er en butikk-kjøpt krydderplante som jeg har gitt litt større potte. Enda lurere er det å dele plantene opp i flere. 

5 kommentarer:

 1. Jeg er redd at det blir en våt fornøyelse å ha åpen hage på Østlandet i dag, for her regner det godt :-( Pelargoniaene dine ser flotte ut!

  Karantene for planter er ikke dumt, for det er ergelig når planter blir smittet av utøy.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det syns jeg huske at det gjorde i fjor også! Må nok ta første helg etter skolestart i stedet for første helg før skolestart :-) - alltid fint vær etter skolestart!

   Slett
 2. Så kjekt at snwegler er velkomne i alle fall på en plante i hele landet! :D Jeg synes også det er litt rart at mye kommer så sent i blomst i år. Tidligere i sommer virket det jo som om mye jevnet seg ut eller at detbare var et par ukers avvik på enkelte planter. Men sånn er det jo ikke. Jeg kom nettopp fra feriehagen, og der er det mye som ikke er i blomst ennå. Og - bildet ditt fikk meg til å savne krukken med persille... Ha fine augustdager!

  SvarSlett
 3. Så frodig perlargoniaen din er. Blir barna lik sin mor må det jo bli bra.
  Jeg ble overrasket over at timianen min overvintret ute i urtehagen i vinter. Sitrontimianen er grei, men at den vanlige kryddertimianen også klarte seg var vel litt spesielt. Det skjer ikke hvert år.
  Takk for kommentar på bloggen min, forresten. Skogsøten er nok herdig til H5/H6 i allefall.
  Det er den klimasonen jeg 'hager' i ;)
  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 4. Flott pelargonia!...og lus og andre plager er nesten ikke til å unngå
  men like irriterende.
  Timian overvinter greit hos meg,men sitrontimian tok kvelden i vinter.
  Det å kjøpe basikikum i butikkenog sette i større potte gjør jeg også...går så fint så:))
  God helg:))

  SvarSlett