søndag 19. januar 2014

Vinterhagen i januar:

Endelig ser det ut til å bli blomster av knoppene! Gyvelen min har hatt knopper i ukesvis uten at det har skjedd noe med dem. Her er det mer om gyvelen min av frø fra Madeira: Oleander og gyvel


Rosmarinen blomstrer. Det har jeg aldri sett før, unntatt på en blogg, men nå husker jeg ikke hvilken.Hortensiaen har noen knopper dypt nedi bladene. Den dusjer jeg nesten hver dag. Siden vinterhagen er frøplantestedet mitt, har jeg hevet temperaturen til nærmere 20 grader nå. Da må jeg nok dusje litt mer for å unngå spinnmidd. Foreløpig er ikke problemet tørr luft, men fuktig. Jeg får en del svart belegg på vinduskarmer og vindu som må vaskes vekk. Det er vel sopp.

Kala-småplantene har det bra og vokser sakte.


Druene tror det er vår - og det er jo ikke rart siden temperaturen og lysmengden har økt pga alle disse:
Vinterhagen:
Jeg fikk meg et to-etasjes plantebord som jeg kan ha undervanningsbrettet på. Da får jeg under plass til planter som greier seg uten så alt for mye lys:

Vinterhagen utenfra i all snøen som har kommet:

7 kommentarer:

 1. Så fin vinterhage du har. Misunner deg den! :) Mye fint for en som har begynt å lengte mot vår også. Ha en fin søndag. Anne Kari

  SvarSlett
 2. Hei! Å ha en vinterhage er den store drømmen. Kjempefin. Det må være deilig å sitte der å dra inn grønnlukta.
  I dag ble kaninen fanget. Lettelse at den nå er inne i varmen og får mat. Vi klarte å lokke din inn i buret, så trakk vi i en tråd festet til døra og så var den fanget. Deilig.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. For en fin frøplantestue! Du, jeg har et lite spørsmål. Har du noen erfaring med ramsløk i distriktet? Basert på kommentaren din på fintfor.no antar jeg at vi har omtrent samme dyrkingsklima? Jeg har lyst til å etablere et ramsløkfelt nede ved elveieiet, og tenker å så noen frø for utplanting senere i vår.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg har ikke prøvd ramsløk, men har lyst til å prøve. Jeg leste litt om herdighet på nettet - er litt redd den ikke overvintrer så bra her siden den vokser i kyststrøk, men det går jo an å prøve på en lun plass.

   Slett
 4. Så flott det spirer og gros i vinterhagen din! Eksotisk med druer som får nye blader i januar med snø ute :-)

  SvarSlett
 5. Her var det mye fint og spennende og glede seg over ja, blomst på rosmarin har ikke jeg sett før.
  Jeg kribler etter å så noen frø men jeg skal prøve å vente noen uker til, i fjor ble alt så stort og sto så tett før jeg kunne ta drivhuset i bruk.

  Herlige bilder fra vinterhagen din i januar, ha en fin dag fra Marit.

  SvarSlett
 6. Jeg får ikke sett meg mett på bilder av drivhus og vinterhage.
  Din vinterhage ser skikkelig elegant ut.

  SvarSlett