lørdag 27. september 2014

Potter på terrassen i vinden om høsten.Kraftig vind har gått hardt utover terrakottapottene på terrassen igjen. Det er ikke første potte som har knust. Jeg vurderer å få meg noen plastpotter...  Denne gangen var det oleanderen som ramla. Den har blomstra i hele sommer:
Den skal snart inn for vinteren. Jeg venter til det er fare for frost. Den tåler lave + grader, men har slutta å blomstre nå.
Her er tre slitne agurkplanter. De har vokst ute på terrassen i hele sommer, men nå er det for kaldt for dem. Her er en del av agurkene som jeg plukka av dem før jeg heiv plantene på komposten:
I fjor fikk agurkene mine rothalsråte. I år leste jeg om det og fant ut at det som er viktig er at rothalsen ikke blir våt når en vanner. Defor lot jeg jordklumpen med agurken stå litt høyere enn jordnivået i den store potta da jeg potta dem om for siste gang - og jeg hadde undervanning:
Dvs jeg helte vann i disse murerbaljene. Murerbøttene og bøtta med hull i bunnen har stått i vann nærmest kontinuerlig, men ikke i vann høyt opp på potta. Jeg har gitt bort agurker og spist så masse jeg bare vil. Dette var vellykka! Det er Agurk Cucumis sativus 'Jogger' F1 Hybrid jeg har sådd. Den skulle være ekstra tøff. Det blir nokså tjukke agurker med nokså tjukt skall, men smaken er kjempegod!
Rydding og pottevask hører med til høsten.
Men noen potter står fortsatt igjen - på lesida av huset:
Hortensia og en salvie

En anemone jeg har satt veldig seint...
God helg!

5 kommentarer:

 1. Hei! Her har krukkene ligget langflate flere ganger. Høye erteblomster er skikkelig vindfang. Men utrolig nok har krukkene klart seg. Moren min dyrket agurker og laget syltede agurker som var himla gode. Det var litt av en jobb fra planter til middagsbord. God kveld! Anne

  SvarSlett
 2. Da er det visst oleander som jeg har i ei stor potte. Fikk noen av mine foreldre tidligere i år som de hadde sådd. De bør jeg altså ta inn om vinteren. Hvor har du dem om vinteren? Innser at jeg skulle hatt proppen til selvvanningspotta de står i om de skal vannes i løpet av vinteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har den i en glassgang nå der det er litt lavere temperatur enn 20 grader. Da jeg bodde i leilighet, brukte jeg soverommet. Det er sånne som skal ha sånn temperatur det var i stasstuene i gamle dager. Den får noen stygge, stranglete skudd i løpet av vinteren, men skuddene kommer seg når den kommer ut om våren.

   Slett
 3. Blomstrende oleander er flott. På jobben sto det ei gammel plante som var flere meter høy, og jeg kjøpte meg en liten orleander jeg også. Men den ble kortlivet hos meg.

  SvarSlett
 4. Så spennende med oleanderblomstring så lenge. Jeg hadde en gang en hvit en, men den døde en vinter. Jeg sliter med overvintringen av disse ut og inn plantene ;-)

  Smart måte å dyrke agurk på. Den metoden hørtes smart ut. Må få tak i sånne firkantede murerbaljer.

  Nydelig blå anemone!

  SvarSlett