lørdag 28. november 2015

I siste liten...

Endelig forsvant tælen og jeg fikk tatt opp gulrøttene, kålrota, pastinakk, persillerot og skorsonerrot/salsify. Jeg prøvde på onsdag med hadde ikke sjans å få ned greipet. I år har jeg ikke laga ordentlig gulrotjord (sand + kompost). Bare det øverste laget var sånn. Da er det grådig tungt å dra gulrøttene opp av den stive leira. Ofte får jeg ikke med den nederste delen av rota. Skakke gjøre det om igjen...
Innhøstingen var ikke så verst:

Dette var det peneste, men selv det er spist på av gulrotfluer, jordrotter og andre jeg må dele maten med om jeg ikke passer på. Gulrotnettet ble ikke helt tett, så det blir redesign til våren.
Det er kjekt å ha husdyr å dele maten med i stedet:
Ei diger bøtte med gulrotgras som har overlevd i 10 kuldegrader med litt fiberduk på. Jeg la over fiberduk da kulda kom litt brått på, men dessverre blåste mesteparten av duken av.
Kaninene Johanne og Svartepus koser seg med gulrøtter med gras og persillerot.

Geita Pippi eter gras og røtter fra pastinakk, skorsnonerrot, persillerot.
I år har jeg ikke tynna gulrøttene. Jeg sådde til og med veldig tett siden frøene var gamle (mange år). Det har for det meste gått helt bra - sånn går det:

Persillerotfrø leste jeg var veldig dårlige til å spire som gamle frø. Derfor sådde jeg tett  med dem også. Ingen tynning rakk jeg i år. Det gikk ikke bra med persillerøttene. De var små, for gamle persillerotfrø spirer som bare det. Kanskje de liker varmere somre. Planen er i alle fall å tynne persillerota til neste år...
En ryllikblomst har overlevd 10 kuldegrader i mange dager. 
God helg og advent!


4 kommentarer:

 1. Flott avling! Her var det 10 grader i går, og snøen er helt borte. Kjekt at mildværet kom så du fikk tatt inn avlingen :)

  God advent!

  SvarSlett
 2. Så flott avling! Artig å se at du høster grønnsaker på denne tiden av året. Ha en fin adventshelg du også :)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Kjempefin avling. Hos har det ikke blitt så bra som håpet. Skylder litt på den kalde sommeren.
  God advent! Anne

  SvarSlett
 4. Fine grønnsaker, men Pippi tar kaka.
  Øynenene er nærmest borte i all ulla :)

  SvarSlett