søndag 17. juli 2016

Hostaene mine

'Pamela Lee'
 'Pamela Lee' er en liten hosta som blomstrer godt.  'Green Acres' og 'Sum & Substance' er store hosta, men hos meg har de ikke rukket å bli så veldig store ennå. 'Purple Heart' er mellomstor og har annerledes blader med rød bladnerve.

'Green Acres'


'Purple Heart'


'Sum & Substance'


'First Frost'
 'First Frost' og 'Blue Ivory' er begge to en sport av 'Halcyon' og nokså like som en kan se her. De hvite kantene er litt breiere på 'Blue Ivory'.

'Blue Ivory'


'Venus'
 'Venus' har ikke så kule blader, men de skal få doble duftende blomster. De er ikke kommet ennå.

'White Feather'
 'White Feather" skal ha helt hvite blader. Det hvite kommer bedre fram i sol, har jeg hørt. Derfor satte jeg den opprinnelig i en del sol. Men den ble så liten og tufs der, så nå er den flytta i full skygge. Nå er den ikke liten lenger, men ikke så veldig hvit. Den får vokse litt til i skyggen slik at jeg kan dele den og sjekke om fargen kan bli bedre i litt mer sol på avleggerne.
Alle disse hostaene kommer fra Garden Living. Alle utenom 'White Feather' kjøpte og planta jeg i august 2014. De kom i potter i posten. Det var jeg litt spent på, men det gikk veldig fint.
'White Feather' kom som barrotsplante våren 2015.


'Paul's Glory'
 'Pauls's Glory' ble kjøpt på Hageland på Olsok i fjor. Jeg har sett mer kontrast i bladtegningene på bilder av den på nettet. Den står nordvestvendt og får dermed ikke veldig mye sol. Det spørs om den også ville blitt penere med litt mer sol.
Resten av hostaene er kjøpt i år på Hageland eller Klekken staudegartneri:

'Cherry Berry'


'Patriot'


'Crispula'
 Det er "hostaår" i år! Det ser ut til at de liker varmen og fuktigheten.
Her er to hosta jeg har fått og som jeg ikke vet navnet på:


1 kommentar:

  1. Så mange flotte hosta du har! Det er ikke alle av de som vokser så fort eller blir så store, men Sum and Substance blir kjempestor. Bare vent ;)

    SvarSlett