onsdag 3. desember 2014

Frost og Sjømannstrøst

 
Frost. Kulderekord hittil: -4 grader. I vinterhagen er det treglassvindu. De fryser til på utsida.
 
Sjømannstrøst er en plante som tåler varmt, tørt, lysfattig inneklima. Den er ikke i vinterhagen. Jeg har fått stiklinger på jobben når de har kasta/rydda opp i plantene der. I 2011 fikk jeg ei ordentlig plante:
Året etter fant jeg en stilk i søplebøtta:

Det kom aldri noen røtter på stilken, så da planta jeg den:
Ut på sommeren så den ut som den skulle skyte skudd, men så gadd den ikke likevel. Stilken var fast, så den virka ikke helt dau. Da kunne jeg jo ikke kaste den. Den ble planta sammen med den store Sjømannstrøsten sammen med noen andre stilker jeg fant i søpla seinere. Jeg har vel tenkt at det aldri kom til å bli noe av disse stilkene. Men for noen uker siden oppdaget jeg:
De minste Sjømannstrøstene med de mørkeste bladene er disse stilkene fra søplebøtta. Nå kommer de!
God advent! 
4 kommentarer:

 1. Sjømanstrøst finnes i ganske mange forskjellige utgaver og mønstre har jeg sett i blomsterbutikker. Det er en takknemelig plante, og den hadde fortjent å bli brukt mer. Fint at du fikk reddet planter på jobben, og det er jo artig at den du fant i søpla har klart seg!

  SvarSlett
 2. Hei! Det der har jeg så sansen for. Å finne planterester og prøve om de kan bli til noe.. Jeg stikker stadig noe i jorda. Mange ganger lykkes det ikke, men noen ganger slår de til.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 3. Herlig innlegg! Jeg digger livredding fra søppelbøttene. Og det et er utrolig hvor livskraftig selv en avkappet plantedel kan være. Ikke alltid, men noen ganger, og det er jo derfor det er litt spennende å prøve seg. Flink har du vært! God fredag :)

  SvarSlett
 4. Tålmodige stilker og tålmodig stell - da blir det grønt :-)

  SvarSlett