mandag 22. august 2016

Hønsehirse - verdens 3. verste ugras i potte fra utenlandsk plantefirma

Dette er hønsehirse i ei potte med vindmøllepalme. Jeg fikk en vindmøllepalme som "premie" for å ha vært flink å kjøpe potter fra Bakker... Palmen har det bra, men hønsehirse er et forferdelig ugras - varmekjært, men likevel på frammarsj i Norge. Det er rangert som det 3. verste ugraset på verdensbasis.
Les her fra Felleskjøpet:
Intensiverer kampen mot hønsehirse og floghavre
Mer om hønsehirse her:
NIBIO: Plantevernleksikon

Detalj fra hønsehirsa mi:
Jeg skal selvsagt få den ut av potta og hive ugraset, men ikke på komposten eller ut i naturen.

Det er også mistanke om at det kommer hønsehirse via fuglefrø, for eksempel meiseboller Nationen: Hønsehirse. God grunn til å lage meisebollene sjøl av frø en vet hva er!
Luka hønsehirse
Tillegg etter luking 28.08.16: Over er hønsehirsa mi etter at jeg fikk den ut av potta og vaska røttene på den. Fikk nok ikke med hele rotnettet. Den kryper bortover akkurat som krypsoleie - flere av stilkene har satt røtter. I tillegg frør den seg svært godt.7 kommentarer:

 1. Ugress som en ikke ønsker seg, nei... Hvem er nr.2 og nr.1 på listen?Det er så mye som en ikke ønsker seg men som en likevel får. I går fant jeg mine første brunsnegler, og de er absolutt ikke invitert hit av meg... :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke, siterte Nationen... og prøvde å google. Fant en liste der løvetann var nr. 2. Æsj, brunsnegler vil vi ikke ha! Vi har ikke fått dem ennå - og håper det fortsatt hjelper med å være omringet av jorder som blir pløyd. (huff ser alvorlig ut det under, men jeg sletta bare denne kommentaren og flytta den hit som et svar

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Kjenner jeg blir litt provosert av at planteforhandlere ikke er nøye nok på det de selger.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. Hei! Ekkelt å få ugress med potteplanter! Den første på listen må vel være skvallerkål, for det finnes vel ikke noe verre enn den :)) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. We all have had the same problem of weeds in the plants we buy. HUMM Jack

  SvarSlett
 6. Oi oi, jeg lurer på om jeg ikke har sett det der i feriehagen! :O Jeg er altfor lite flink til å stresse med ugresset, og innimelom tar det litt overhånd. Da jeg overtok feriehagen samlet jeg til og med alle krypsoleiene i ett bed, for de var jo så søte... Men denne skal jeg rydde vekk om jeg finner den, takk for advarsel!

  SvarSlett